00:00 - 25. mai 2018

Angela Nagle beskyldes for sitatfusk

Angela Nagles sakprosabok Kill All Normieser på kort tid blitt et referanserverk for dem som vil forstå hvordan den livlige digitale høyresiden har vokst frem. Noe av skylden gir Nagle til den digitale venstresiden, som hun mener er blitt for interessert i såkalt identitetspolitikk.  Det venstrevridde nettstedet Libcom, som selv er sterkt kritiske til Nagles prosjekt, har funnet det som virker å være lett omskrevne faktaavsnitt fra blant annet Wikipedia i boken. Nyhetssiden the Daily Beast har videre funnet at Naglen ofte ikke sier hvor hun har tatt informasjon fra, noe som har ført til at hun har gjentatt feil gjort av unevnte kilder. Forlaget står ved boken: «Den virkelige historien her handler ikke om Nagle eller hennes forfatterskap, men om en gruppe mennesker som er blitt besatt av Nagle og som foretrekker å løse politiske uenigheter gjennom personlige angrep», sier de til The Daily Beast. 

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 50 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse