00:00 - 18. mai 2018

Alt kan repareres

Møbler bør helst være av heltre. Herresko bør ha randsøm. Hvordan en antiforbruker kjøper produkter.

Kjøpefest: Et Amazon-lager i Hemel Hempstead, England blir klargjort til «Black Friday», 2015. Foto: Jeff Spicer / Getty Images

Tingene våre er av lav kvalitet. Klærne, hvitevarene, elektronikken og møblene, nesten alt varer kortere enn for noen generasjoner siden, og er blitt vanskeligere å reparere. Men siden de også er blitt billigere, synes ikke kundene det er så farlig. Det er uansett ingen som vet hvordan man velger gode produkter lenger. Hva er en god skjorte? Hva er en god vaskemaskin?

Tara Button jobbet med reklame, men møtte veggen fordi hun innså at jobben hennes var meningsløs. Verden trenger ikke enda flere reklameplakater som utløser impulskjøp av dårlige produkter, men ting som er solid bygget og har lang holdbarhet. Produkter du kan ta med deg gjennom livet og rekke å bli glad i.

Derfor startet hun nettstedet buymeonce.com, en slags nettbutikk som kun inneholder produkter som er ment å vare lenge. Her finner du bare klær og utstyr som er bygget med gode materialer, har lange garantier, og lar seg reparere. Du finner jeans, solbriller og smykker med livstidsgaranti. Du finner grytene til Le Creuset, hvitevarer fra Miele, og en masse små leverandører du aldri ville snublet over i en vanlig butikk.

Annonse