Annonse
00:00 - 20. april 2018

Tekster med smil

Annonse

Lorrie Moore:See What Can Be Done: Essays, Criticism and CommentaryKnopf 2018

Leser man Lorrie Moores like deler kyniske og komiske noveller, er det lett å se for seg at forfatteren har humret under skrivingen, eller i hvert fall sittet med et skjevt smil. Når hennes kritikk og essayer nå utkommer i bokform, støter man på dette gliset i de beste tekstene. Utgivelsen samler bokanmeldelser, personlige essayer, politiske kommentarer og et knippe filmanmeldelser fra 1983 og frem til i dag. Uventede assosiasjoner og ubøyelig formuleringsglede går igjen hos Moore, som kan finne på å stille spørsmål som følgende: «Was not the ultimate male gazer Hans Christian Andersen’s poor Little Match Girl?»

Carina Elisabeth Beddari

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse