00:00 - 13. april 2018

Separatisme i Lillesand

Fakta om fiksjon: Separatisme på norsk, Lillesand Hotel Norge, 17. april

I forrige uke ble det klart at det nye fylkesnavnet til Hordaland og Sogn og Fjordane skal bli «Vestland» og ikke Vestlandet. Hvor misvisende dette er, trenger man ikke lese langt i Erlend O. Nødtvedts roman med samme tittel for å skjønne. Den vestlandske frigjøringen som det der fables om, kan ikke under noen omstendighet være initiert på østlandet. Med andre ord, regionsreformene risikerer å bli nevnt når Nødtvedt kommende tirsdag møter statsviter Kim Angell og forfatter Sigurd Tenningen til en samtale om regional identitet og selvbestemmelse. Viva Vestlandet!

Red.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 50 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse