Annonse
00:00 - 06. april 2018

Overhørt nytt fra betongens verden

Annonse

Et forsøk på å forstå tittelen på Kjartan Fløgstads arbeiderroman, Dalen Portland, endte nylig med en gjennomgang av betongens historie her i avisen. Men hva med betongens fremtid? Da notisredaksjonens utsendte satt kledelig på en benk og leste ved Huk-stranden i påskesolen, kom svaret. To høylytte unge menn satte seg på nabobenken, hvorpå den ene doserte til sin kompanjong: Betong er som kjent enormt miljøskadelig, grunnet karbondioksidet som slippes ut under produksjonen. Et tonn betong fører til et tonn CO2 på frifot. Men, fortalte dosøren, i det betongen er ferdig, begynner den å ta til seg karbondioksid igjen. Deretter trer materialet, sakte, tilbake til sin originale form: kalkstein. Om denne kunnskapen kan benyttes i miljøkampen, eller om den i det hele tatt er sann, vites ikke.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Sommerkampanje med 50% rabatt på abonnement. Trykk her for bestilling.