Annonse
00:00 - 06. april 2018

Oppgjør med nedlatende akademikere

Annonse

Amy Olberding, «The Outsider» (aeon.co)

Har man bakgrunn fra arbeiderklassen, kan man som akademiker lett føle seg falsk eller mindreverdig: Det var vel noe sånt filosofen Amy Oldberding kjente da hun omtalte Beethovens «Ode til gleden» som en fantastisk sang overfor en professor. I dette friske essayet tar hun et oppgjør med termen «impostor syndrome», med det nedlatende synet hennes kolleger har på arbeiderklassen, og med ideen om at manuelt arbeid har verdi fordi det kan tjene intellektuelle prestasjoner: «I baulk at the need to show how the hard problem of fixing my alternator will improve my chances of solving the hard problem of consciousness».

Carina Elisabeth Beddari 

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse