00:00 - 27. april 2018

Mannen som hater internett

– Facebook og Google trodde de gjorde verden til et bedre sted, sier Jarett Kobek. Som selvutnevnte voktere av ytringsfriheten greide selskapene både å bli styrtrike – og ta over nettet, hevder forfatteren. 

Ikke lenger Jesu' gjenkomst: Over Skype sier Jarett Kobek at han venter ennå på den store internettromanen. Hans eget bidrag i sjangeren, Jeg hater internett, handler om den negative innflytelsen de store San Francisco-selskapene har hatt på verden.  Christian Belgaux

«Jeg tror alle hater internett nå. Det har nærmest blitt mote. Men så har også internettet blitt mye verre. Og er det noe som fortjener hat, er det nok internett.»

Forfatteren av romanen Jeg hater internett har aldri jobbet i Silicon Valley. At han likevel ble et tidsvitne til en kultur og et miljø som gradvis tok over verden, skylder han på sin tidlige anskaffelse av en datamaskin for. Jarett Kobek var pålogget fra starten, bodde i San Francisco og omgikkes mennesker som var avgjørende for utformingen av dagens internett.

– Du gikk på en fest, og der var det gjerne en fyr som akkurat hadde solgt selskapet sitt for 800 millioner dollar. Eller du ville støte på et av de mindre kjente medlemmene av Paypal-mafiaen, forteller Kobek over Skype.

Annonse