Annonse
00:00 - 27. april 2018

Kontinuitet og fornyelse

Vinduets nye redaktør tar tidsskriftet inn i samtiden. I Vagant er det fremdeles fremtiden det handler om.

De to fremste: «Kanskje du skulle prøve Vinduet isteden?» Slik ble gjerne Vagants mange refusjonsbrev avsluttet i sin tid, skal vi tro tidligere redaksjonsmedlem Henning Hagerup. Foto: Katinka Hustad
Annonse

Vinduet har rukket å bytte redaktører fire ganger siden Audun Lindholm inntok redaktørstolen i Vagant. Men de hyppige hamskiftene har ikke vært til hinder for at Vinduet i en årrekke har fremstått som det ledende litteraturtidsskriftet i landet ved siden av nettopp Lindholms Berlin-baserte blekke. Mens Vagant med sin bastante kontinuitet fastholder en skandinavistisk avantgardeprofil med teoretiske tilbøyeligheter, tar Vinduet nå et skritt nærmere den allmennkulturelle hovedstrømmen. Dette etter to år med oppdragende formidling av filosofi og litteraturforskning under Preben Jordal.

Nylesninger. Maria Horvei er ny redaktør, og hennes Vinduet tilbyr kort, men klar utsikt: Tyngden i første nummer ligger på portretter av samtidsforfattere og essay om aktuelle samfunnsanliggender. Man må lete med lys og lupe etter avdøde forfattere og historiens patina.

Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.