Annonse
00:00 - 06. april 2018

Hvil i fred, Philip og Bernie

Men in Bolshevik uniform fighting police in the street, Germany, c1918-c1933(?) (1936). From Germany: The Olympic Year, published by Volk und Reich Verlag. (Berlin, 1936). Artist Unknown. (Photo by Historica Graphica Collection/Heritage Images/Getty Images) . .
Annonse

Notisredaksjonens lille, men standhaftige krimavdeling har lenge hatt et varmt hjerte for Philip Kerrs bøker om berlinersnuten Bernie Gunther – en nokså ærlig mann som må løse de obligatoriske mordgåtene uten å tråkke altfor mye på tærne til oppdragsgivere/motspillere som Hitlers propagandaminister Joseph Goebbels og den morderiske kommunistoppvigleren Erich Mielke, som etter krigen ble sjef for DDRs skruppelløse sikkerhetspoliti. Det ble 13 bøker om Gunther før Kerr døde av kreft 29. mars, 62 år gammel. Nummer 14, Metropolis, er varslet til neste år, melder The Bookseller. Garantert gavesuksess for middelaldrende menn, uansett kjønn og alder.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse