Annonse
09:03 - 13. april 2018

Guttedrøm gis bort mot henting

Annonse

I sin bok Grufulle tomrom (2009) skriver forfatteren Simen Hagerup om en av de faste bidragsyterne til leserbrevspalten i Fredriksstad Blad gjennom mange år; en eldre kvinne som bød på betraktninger av alle slag, helt utenfor det kategoriserbare. Den mest minneverdige av setningene hennes som Hagerup siterer – «Lykke til med guttedrømmen og hvalen du har ansvaret for» – dukket opp fra hukommelsen denne uken. 7. april meldte nemlig Fredriksstad Blad at mannen som for femten år siden hentet skjelettet av en strandet spermhval på Hvaler for å ha det i hagen sin, og som har brukt årene etterpå på å rense de gigantiske knoklene, nå skal flytte. Han lurer på noen kunne tenke seg å overta levningene etter det 14 meter lange dyret. Det var denne mannen som leserbrevskribenten i sin tid ønsket lykke til, men nå har altså guttedrømmen strandet. Vi ønsker lykke til med avhendingen av hvalen.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse