Annonse
00:00 - 20. april 2018

Feministisk krim

Annonse

Finnes det feministisk krim? Cafe Ni Muser, Trondheim, 26. april

Australske Jane Campions Top of the Lake hører til de bedre tv-seriene, og det er vel talende at det, på tross av at serien har en etterforsker i hovedrollen, er lett å ikke tenke på den som en krim. Et arrangement i regi av Senter for kjønnsforskning ved NTNU spør om det er mulig å lage krimserier uten å spille på seksualisert vold og kjønnsstereotypiske klisjeer, og skal ta for seg hvordan Top of the Lake skiller seg fra tradisjonelle krimserier med mannlige hovedroller. Litt færre dunkelt belyste scener fra et skrivebord med whiskyflasken gjemt i øverste skuff, kanskje?

Red.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse