Annonse
00:00 - 27. april 2018

Artikkel

Annonse

Colin Burrow: «Light Through the Fog: The End of the Epithet» (www.lrb.co.uk)

Alle som interesserer seg for forholdet mellom tolkning og oversettelse bør lese denne artikkelen av Colin Burrow, som tar for seg tre nye engelske gjendiktninger av Odysseen. I fjor kom boken over alle bøker i en ny gjendiktning av Emily Wilson – den aller første engelske gjendiktningen gjort av en kvinne! Wilsons arbeid har fått mye oppmerksomhet, og leses her opp mot Peter Green og Anthony Veritys respektive versjoner. Burrow påpeker at hennes lette modernisering av både fastgrodde epiteter og replikker kommer med en bismak, men innvendingene er her av arten som nærer, heller enn kveler, leselysten.

Carina Elisabeth Beddari

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse