Annonse
00:00 - 13. april 2018

Anarki i Akademien

Den siste uken har institusjonen som deler ut Nobelprisen i litteratur, kollapset for åpen scene. Når flere parter ber svenskekongen gripe inn, er institusjonens fremtid fullstendig uklar.

Presset: Sara Danius forlater Börshuset i Stockholms Gamla stan etter utdelingen av Svenska Akademiens nordiske pris 11. april. Foto: Andreas Barcell / Aftonbladet / NTB scanpix
Annonse

Hør mer om Svenska Akademiens fall på Morgenbladets podkast:

Onsdag kveld denne uken var det duket for fest i ærverdige Börshuset i Gamla Stan i Stockholm da Svenska Akademien delte ut sin nordiske pris, også kjent som «den lille Nobelprisen». Prisutdelingen (og vinneren Agneta Pleijel) havnet imidlertid fullstendig i skyggen av skandalen som den siste uken har rystet den 230 år gamle institusjonen, og satt dens leder Sara Danius i hardt vær:

– Det finnes en berettiget kritikk mot Danius. Hun har mislyktes med å holde Svenska Akademien sammen. Det er det viktigste oppdraget man har som leder, sier Jens Liljestrand, kommentator og assisterende kultursjef i avisen Expressen.

Vi kan ikke love ketsjup til alle,
men vi lover å servere deg viktige saker hver dag.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Bøker