Annonse
14:38 - 14. mars 2018

Tiden sonderer skadene

Forlaget Tiden sammenligner nå Aker-boken med flere andre manus for å se om de finner mer sitatfusk. De har allerede oppdaget ett nytt eksempel. – Dette kan ta tid, advarer redaktør Richard Aarø.

Leter videre: Tiden forlag samarbeider med forfatteren når de nå leter etter mer avskrift, forteller forlagssjef Richard Aarø. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
Annonse

– Da vi innså at boken ikke var i samsvar med god sitatskikk, valgte vi å trekke boken fra markedet. Nå samarbeider vi med forfatteren for å få en oversikt over omfanget, skriver redaktør i Tiden Norsk Forlag, Richard Aarø, på e-post til Morgenbladet.

– Vi har satt inn ekstra ressurser for å gå grundig gjennom alt materialet. Dette kan ta tid, men jeg kan forsikre om at vi tar saken på alvor.

«Klipp og lim». Det er mye som har skjedd på en gang hos forlaget de siste dagene. Sist fredag oppdaget Morgenbladets anmelder Bernhard Ellefsen at det i Henrik Langelands nyutgitte bok om Aker-konsernet, Eventyrerne, var flere eksempler på at tekst var kopiert fra kilder på nettet, blant andre Wikipedia og Store norske leksikon.

Allerede abonnent?
Fra
189 kroner
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning.
Du får alt stoffet som er i papiravisen,
eksklusive nettsaker, eAvis
og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse