Annonse
00:00 - 09. mars 2018

Melkeveien blir til mens vi går

Thomas Falla Eriksen tegner seg god i løpet av den retropsykedeliske sci-fi-fabelen Squidologi.

. .
Annonse

Thomas Falla Eriksens Squidologi åpner med en skapelsesberetning: Teknologisk avanserte utenomjordiske skapninger, menneskelignende vesener skapt i laboratorier, utplassering på en ubebodd planet og en sjokkartet oppvåkning i paradis. Leseren bevitner disse hendelsene fra de galaktiske bioingeniørenes perspektiv, og med dette tusenårsblikket spoler vi oss fremover gjennom den unge sivilisasjonens utviklingstrinn.

Siden 1960-tallet har forestillinger om menneskehetens utenomjordiske opphav sivet inn i det populærkulturelle grunnvannet, og i dag er de såpass utbredt at det synes irrelevant hvorvidt Falla Eriksen henter sin inspirasjon fra Erich von Däniken eller The History Channel: Det sentrale er at han skildrer sin opprinnelsesfortelling ved hjelp av svart-hvitt-tegninger som mest av alt minner om distré drodling i ungdomsskolekladdebøker.

Utvikling. Slik man kunne ane av fjorårets debutbok Den fjerde veggen, haster imidlertid også Falla Eriksen gjennom sin egen evolusjon som tegneserieskaper. Og i andre halvdel av boken utvikler hans omgang med 1980-tallets bevissthetsutvidende sci-fi seg til genuint underlige og fascinerende tegneserier.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.