00:00 - 02. mars 2018

Hvordan høyresiden ble kul

Hvorfor er det på høyresiden all den sjokkerende moroa skjer, spør Angela Nagle, forfatter av boken om den digitale kulturkrigen. Hun gir et forsvar for Jordan Peterson, fra venstre.

En alt-right-kur. Angela Nagle har forsøkt å forstå kulturkrigen på internett. Hun mener den omdiskuterte psykologen og selvhjelpsforfatteren Jorden Peterson kan være med på å gjøre den digitale, radikale høyresiden mindre ekstrem. Foto: Brian Teeling

Hør mer fra Angela Nagle på Morgenbladets podkast

Det virker som en fjern drøm nå, men for noen ganske få år siden var det venstresiden som visste hvordan man skulle ha det artig. Fyren i klassen på videregående som turte å si at han tilhørte høyresiden visste jo aldri hva som var kult. Den brede, opprørske ungdomskulturen – som ville avkle dobbeltmoral og latterliggjøre all rettroende moralisme – tilhørte fra 1960 og fremover venstreradikale. Men noe har skjedd.

«Å være på høyresiden er blitt spennende, moro og modig for første gang siden … vel, kanskje noensinne.» Det skriver den irske journalist Angela Nagle i boken Kill All Normies – Online Culture Wars from 4chan and Tumblr to Trump and the alt-right. Nagle er selv tydelig plassert på den nå ukule venstresiden. Lørdag denne uken deltar hun på idéfestivalen Irrgrønn i Oslo.

Annonse