00:00 - 16. mars 2018

Brød og betong

Foto: Wikimedia Commons

Etter sist ukes samtale med Kjartan Fløgstad om betong og sement har vi fått en rekke entusiastiske henvendelser fra betong-bransjen. Men Vetle Houg, kommunikasjonsansvarlig i HeidelbergCement Northern Europe, selskapet som eier det som før var Dalen Portland, har en viktig nyansering: «Du omtaler det russiske bygget (det statlige russiske vitenskapssenteret for robotikk og teknisk kybernetikk i St. Petersburg. journ. anm) som ‘sementkonstruksjonen’, noe som jo får oss betongmennesker til å hufse oss litt, det er jo en betongkonstruksjon. Jeg pleier ofte å sammenligne med mel (sement) og brød (betong) for å illustrere forskjellen. Og du spiser ikke melskiver.» Det er jo selvsagt helt korrekt. 

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 20 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse