Annonse
00:00 - 09. februar 2018

Dr. Faustus’ lille hjelper

Hva gjør vi når våre digitale hjelpere blir flinkere enn oss til å lese våre egne følelser, spør Bår Stenvik i romanen Informasjonen.

Ansiktsgjenkjenning: Rolige øyenbryn + overraskede øyne + sint munn, her eksemplifisert ved forfatter Bår Stenvik. Facs (Facial Action Coding System) er en metode for å organisere og gjenkjenne menneskelige ansiktsuttrykk på ved å dele ansiktet opp i seksjoner. Bår Stenviks roman, Informasjonen, handler om programmer som prøver å lese menneskers følelser. 
Annonse

Bår Stenvik forteller mer om maskiner som leser følelser på Morgenbladets podkast:

«Det perfekte smil har mennesket prøvd å finne i lang tid», sier forfatter Bår Stenvik.

– Smilet er et veldig verdifullt redskap i den emosjonelle og sosiale verktøykassen vår. Og et godt våpen i mange tilfeller.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.