Annonse
00:00 - 09. februar 2018

Ny direktør inn, Carsten Jensen ut

Annonse

Frem med 3D-briller og popkorn, det koker i Klareboderne! Ifølge avisen Information har danske Gyldendal fått ny direktør, tidligere teatersjef Morten Hesseldahl. Bare noen uker før denne nyheten ble kjent, hadde en av forlagets store forfattere, Carsten Jensen,  karakterisert mannen som «dansk kulturlivs evige vandrepokal, den kronisk inkompetente Morten Hesseldahl, hvis karriere for tiden er korttidsparkeret foran Det Kongelige Teater». Agget skyldtes gammel uenighet om Muhammed-karikaturer. Dette borget jo for spennende treff i forlagskantinen, men nå har altså Jensen gått til det drastiske skritt å forlate Gyldendal. Han går ikke ut av dørene uten å komme med et fremtidsønske: «Så er der måske en eller anden derangeret borgerlig regering, som forærer ham Kulturministeriet, hvor der i forvejen er en rig tradition for inkompetence.»

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse