Annonse
00:00 - 16. februar 2018

Konstant forandring

 Jennifer Egan skriver hver ny bok nesten som en tilbakevisning av tidligere bøker.

Drømmer og mareritt: Jennifer Egans nyeste roman handler om den erkeamerikanske ideen om å kunne skape seg selv, og om de mørkere sidene som følger med. - Det ble  vel så mye om denne ideologiens temmelig blodige bakgrunn, sier Egan.
Annonse

«Det er jo et faktum at da hvite mennesker dannet USA, slaktet de ned en hel sivilisasjon», sier New York-forfatteren Jennifer Egan. 

Hennes seneste roman Manhattan Beach utkom nylig i norsk oversettelse, og underveis i vår samtale viser det seg at denne historiske romanen har overraskende berøringspunkter med samtiden. For hva skjer når USAs voldelige historie møter en ny og teknologidrevet mediekultur?

– Donald Trump. Han er jo et bilde på at den påtrengende, bøllete, voldelige siden av oss finnes fortsatt. Han er en bølle som snakker i voldelige former – og det appellerer til en del amerikanere og til en del av selve den amerikanske identiteten. Faktisk: Selv om jeg ble helt sjokkert, og ikke ville tro at det kunne skje, så innså jeg da han ble valgt at det var forbundet med det jeg hadde skrevet om, sier Egan.

ALLEREDE ABONNENT?
Fra 189 kr på første termin
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse