Annonse
00:00 - 23. februar 2018

De unge til Nordisk råd

– Det kan hende juryen har gjort seg noen tanker om at man ikke bare må nominere forfattere som har skrevet i 20–30 år, sier Roskva Koritzinsky. Hun er den yngste norske nominerte til Nordisk råds litteraturpris siden 1975.

Roskva Koritzinsky. Arkivfoto: Ellen Lande Gossner
Annonse

«Jeg ble veldig overrasket, ja», sier Roskva Koritzinsky.

Forfatteren, født i 1989, er nominert til Nordisk råds litteraturpris for novellesamlingen Jeg har ennå ikke sett verden, som kom ut i fjor høst. 28-åringen er dermed den nest yngste forfatteren til å bli nominert fra Norge, bare forbigått av Edvard Hoem som fikk æren som 26-åring i 1975. Koritzinsky vil ikke spekulere i hva slags kvaliteter juryen har sett i hennes novellesamling.

– Men i både Sverige og Danmark har det vært en lengre tradisjon for å nominere yngre forfattere. I Norge har ikke det vært så vanlig, sier hun.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.