Annonse
00:00 - 23. februar 2018

De unge til Nordisk råd

– Det kan hende juryen har gjort seg noen tanker om at man ikke bare må nominere forfattere som har skrevet i 20–30 år, sier Roskva Koritzinsky. Hun er den yngste norske nominerte til Nordisk råds litteraturpris siden 1975.

Roskva Koritzinsky. Arkivfoto: Ellen Lande Gossner
Annonse

«Jeg ble veldig overrasket, ja», sier Roskva Koritzinsky.

Forfatteren, født i 1989, er nominert til Nordisk råds litteraturpris for novellesamlingen Jeg har ennå ikke sett verden, som kom ut i fjor høst. 28-åringen er dermed den nest yngste forfatteren til å bli nominert fra Norge, bare forbigått av Edvard Hoem som fikk æren som 26-åring i 1975. Koritzinsky vil ikke spekulere i hva slags kvaliteter juryen har sett i hennes novellesamling.

– Men i både Sverige og Danmark har det vært en lengre tradisjon for å nominere yngre forfattere. I Norge har ikke det vært så vanlig, sier hun.

ALLEREDE ABONNENT?
Fra 189 kr på første termin
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse