00:00 - 16. februar 2018

Benjamin til torgs

Agora 2-3/2017: «Walter Benjamin»

Nok et tykt nummer av tidsskriftet Agora har laget bulk i bunnen av postkassen. Denne utgaven av journalen for metafysisk spekulasjon er viet Walter Benjamin, den tyske tenkeren hvis uavsluttede opus Passasjeverket kom i norsk oversettelse så sent som forrige uke. Mellom Agoras myke permer kan man lese om «redningsmotivet», «sosialismens entrepreneuriale etikk og fascismens ånd», «hverdagens bilder», Benjamins «oversettelsesbegrep» og om Benjamin og Trump. Sistnevnte tema er behandlet av den alltid kontrære dansken Mikkel Bolt. Dette nummeret er redigert av Lars Bugge og Geir O. Rønning.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 20 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse