Annonse
00:00 - 26. januar 2018

Ursula K. Le Guin (1929–2018)

Litterær pioner: Science fiction-forfatteren Ursula K. Le Guin gikk bort 22. januar. Foto: Michael Buckner/Getty Images
Annonse

«– Om mange av ideene som sirkulerer i kulturen i dag, kunne man godt si: ‘Ursula var der først!’» Slik ordla Margaret Atwood seg i et svar til John Freeman da han portretterte den litterære pioneren Ursula K. Le Guin for Morgenbladet i november 2014. Da skulle hun motta National Book Awards svært prestisjetunge hederspris. Som 85-åring var hun blant annet interessert i hvordan alderdom kunne la seg beskrive litterært. «Jo da, det finnes en ro i å bli gammel, men samtidig er det jo så mye mindre av deg … Å leve med det, det skulle jeg ønske jeg klarte å skrive om. Men da trenger jeg et grep som gjør det til virkelig god fiksjon.» Hun døde 22. januar, 88 år gammel. Hele intervjuet kan leses på morgenbladet.no.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 40 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse