Annonse
00:00 - 02. februar 2018

– Nei og atter nei!

Det blir ingen privatisering av bibliotekene, sier kulturminister Trine Skei Grande.

Ikke privat: Når vi snakker om nye modeller for drift av bibliotek, handler det absolutt ikke om å åpne for konkurranseutsettelse, sier kulturminister Trine Skei Grande. Her som nyslått kulturminister på Slottsbakken. Foto: Katinka Hustad
Annonse

En liten setning i Regjeringspartienes Jeløyerklæring 14. januar har skapt kraftig bekymring i bibliotekkretser, nemlig setningen om at regjeringen vil «styrke arbeidet med digitale plattformer og nye modeller for drift av bibliotek».

Disse nye modellene, hva kan de være? Det Bibliotekarforbundet og andre har gått ut og advart mot, er den såkalte «Nacka-modellen».

Denne har navn etter den svenske kommunen Nacka, som grenser til Stockholm og har vært borgerlig styrt i 35 år. Her er altså bibliotekdriften blitt privatisert – i to runder.

Annonse