00:00 - 26. januar 2018

Elena Ferrante til pressen

Elena Ferrante har vært en av de mest omtalte litterære forfatterne i verden det siste tiåret. Derfor var det ikke uten pauker og basuner at The Guardian bekjentgjorde hennes engasjement som spaltist i helgemagasinet deres. Der skal hun, ifølge pressemeldingen, skrive om «et bredt spekter av emner, inkludert barndom, aldring og kjønn» – vante temaer for henne, altså. Første bidrag sto på trykk forrige helg og handlet om den første forelskelsen. Der hun i Napoli-kvartetten viser en enorm vilje til alltid å fortelle, beskriver denne teksten vanskelighetene ved å sette det erfarte inn i et narrativt forløp. 

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 50 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse