Annonse
00:00 - 26. januar 2018

Bok

Nikolaj Zeuthen: Buemundet guitarfisk. En prekær komedie (Rosinante, 2018)

Annonse

Forrige uke lot den danske avisen Information trykke en bokanmeldelse i sin helhet på forsiden. Den storslåtte gesten skyldtes en roman med en korny tittel, Buemundet guitarfisk av Nikolaj Zeuthen. Zeuthens «spinkle, elegante, morsomme, syrlige, grusomme, næsten ubærlige nye hverdagsroman skildrer livet blandt dem, hvis kreative ungdom er slut», skriver Danmarks beste litteraturkritiker, Tue Andersen Nexø. Det er lett å forstå hvordan en slik roman passer som hånd i hanske med litteratursynet til en Nexø og til avisens sjefredaktør Rune Lykkeberg, som selv har skrevet godt om lignende litteratur. Vi tar anbefalingen og sender den videre.

Bernhard Ellefsen

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Akkurat nå er det opptil 50 prosent rabatt. Bli abonnent
Annonse