00:00 - 19. januar 2018

Roth i flere kanaler

Denne uken lot The New York Times trykke et intervju med den pensjonerte romanmesteren Philip Roth. Det var gjort skriftlig, og viser at mannen har formuleringsgleden i behold selv om han nærmer seg de 85. Den største nyheten i samtalen – som ellers dreier seg om lesing, Trump og metoo – er at The Wire-skaper David Simon er i gang med en miniserie basert på The Plot Against America (2004), Roths kontrafaktiske historiske roman om da isolasjonisten og antisemitten Charles Lindbergh beseiret FDR i presidentvalget i 1940. På Twitter ser vi at Simon har respekt for oppgaven. Et sterkere verk har han ikke jobbet med, skriver han, og fortsetter: «Asshole now officially clenched.»

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 50 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse