00:00 - 19. januar 2018

Gordon Hølmebakk, 1928–2018

Gordon Hølmebakk, en av Norges fremste forleggere, døde 10. januar. Han studerte filologi og skrev for Morgenbladet og Minerva før han i 1957 ble ansatt i Gyldendal Norsk Forlag. Der overtok han raskt utgivelsen av den Gule romanserien og den Blå novelleserien, før han på 1970-tallet startet Kolonserien med moderne utenlandske forfattere. Senere kom Vita-serien som varte til 1996, året før Hølmebakk gikk av som sjefredaktør. Han skrev også egne essayer og romaner, men vil først og fremst bli husket som en enestående forkjemper for den seriøse moderne litteraturen og en sann internasjonal forleggerskikkelse. 

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 50 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse