Annonse
00:00 - 12. januar 2018

Strid om Bolaños ettermæle

Debatten raser om avdøde Roberto Bolaños upubliserte tekster.

Etterlot seg titusenvis av sider: Så langt er det utgitt ni Roberto Bolaño-bøker etter forfatterens død. Foto: Cappelen Damm
Annonse

Er den siste boken til Roberto Bolaño enda en bit i puslespillet om den avdøde, for noen fortsatt mytiske forfatteren? Eller gjør boken Bolaños forfatterskap bare mer fragmentert?

Disse spørsmålene debatteres nå heftig i spansktalende medier.

Da 50 år gamle Bolaño døde av leversvikt i 2003, etterlot han seg titusenvis av sider med upublisert tekst. Noen av sidene ble til romanen 2666, som ble utgitt året etter at Bolaño døde. Bolaño skrev frenetisk de siste årene han levde, og den syke forfatteren håpet salget av 2666 ville hjelpe familien økonomisk. Boken bidro i det minste til at Bolaño ble den internasjonalt mest anerkjente forfatteren fra Latin-Amerika siden de såkalte boom­-forfatterne begynte å slå gjennom i 1960-årene.

Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.