Annonse
00:00 - 05. januar 2018

Russisk sammensurium

Annonse

Gisle Selnes: «2017: Året da Civita skulle kuppe revolusjonshistorien» (www.vagant.no)

vagant.no tar Gisle Selnes for seg Bård Larsens kronikker om den russiske revolusjonen, og påviser hvilket sammensurium av «tilfeldige nettsider, antikommunistiske svartebøker, egen fantasi og ønsketenkning» som står bak påstandene den Civita-tilknyttede historikeren fremmer. At faktasjekkerne på faktisk.no har hendene fulle med etterprøving av «nyheter» fra Nettavisen, Resett og document.no, betyr jo ikke at vi andre er fritatt fra å bedrive kildekritikk.

 
Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Men da forfatteren debuterte med romanen Falketårnet i 1985, var det omvendt.
Men det er klart at det er en forsker her som føler seg utnyttet og tråkket på. Det må man ta på alvor.