Annonse
00:00 - 12. januar 2018

Svenske tilstander

Annonse

Cornelis Vreeswijk: «Till Svenska Akademien», Vildhallon 1979

Med god grunn har gravalvoret festet seg i samtalen om Svenska Akademien. Kulturprofilens forbrytelser har reist spørsmål om nepotisme og maktmisbruk i Sveriges mektigste litteraturinstitusjon. Men også på dette området kan vi vende oss til Mäster Cees, som i 1979 tegnet et vidunderlig satirisk bilde av den trengende kunstneren bedende ved De adertons port: «Säg finns det någon möjlighet / Vem vet? Vem vet? / Jag menar, för en trött poet / Vem vet? Vem vet? / Att få en nypa lugn och ro / Vem vet? Vem vet? / Och någonstans där han kan bo / Vem vet? Vem vet?» 

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Akkurat nå er det opptil 50 prosent rabatt. Bli abonnent
Annonse