Annonse
00:00 - 12. januar 2018

Svenske tilstander

Annonse

Cornelis Vreeswijk: «Till Svenska Akademien», Vildhallon 1979

Med god grunn har gravalvoret festet seg i samtalen om Svenska Akademien. Kulturprofilens forbrytelser har reist spørsmål om nepotisme og maktmisbruk i Sveriges mektigste litteraturinstitusjon. Men også på dette området kan vi vende oss til Mäster Cees, som i 1979 tegnet et vidunderlig satirisk bilde av den trengende kunstneren bedende ved De adertons port: «Säg finns det någon möjlighet / Vem vet? Vem vet? / Jag menar, för en trött poet / Vem vet? Vem vet? / Att få en nypa lugn och ro / Vem vet? Vem vet? / Och någonstans där han kan bo / Vem vet? Vem vet?» 

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Bøker