Annonse
00:00 - 22. desember 2017

Om uvirkeligheten

Ett år etter at Trump ble valgt, er vi omgitt av en uvirkelighet amerikansk kultur har beredet grunnen for lenge.

Humbugens statsoverhode: Under Donald Trump har ideen om at det ikke finnes noen felles virkelighet, kun subjektivitet, blitt offisiell politikk.  STEPHEN CROWLEY
Annonse

Når du leser dette, er noe av det jeg skal fortelle deg gammelt nytt, men bær over med meg. Den mediale loopen går så fort nå at det av og til kan være nyttig å sirkle tilbake for å undersøke etterlatenskapene etter forrige ukes ulykker, stedet der rykende metall møter menneskelige former.

Her er et sånt øyeblikk: Noen dager før jul sto den amerikanske presidenten, med sitt karakteristisk gulnede hår, som holder stand uansett vær og vind, på plenen utenfor Det hvite hus og skrøt av at skattereformen han hadde kjempet gjennom, «kommer til å bli en av de største julegavene middelklassen i dette landet noensinne har fått».

Det var en blank løgn.

Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.