Annonse
00:00 - 08. desember 2017

Tove Ditlevsens dikt

Annonse

Tove Ditlevsen:Der bor en ung pige i mig, som ikke vil dø, Gyldendal DK, 2017

14. desember ville Tove Ditlevsen ha fylt 100 år. For mange er hun nok mest kjent for sine mesterverk i prosa. Romanene Man gjorde et barn fortræd (1941) og Barndommens gade (1943) så vel som erindringsverkene hun utga på slutten av 1960-tallet gjør henne til en av den skandinaviske etterkrigslitteraturens mest sentrale skikkelser. I anledning jubileet gir danske Gyldendal ut en antologi av diktene hennes, som blander umiddelbarhet og eksistensielt trykk på gjenkjennelig vis. 

Bernhard Ellefsen

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.