Annonse
00:00 - 08. desember 2017

Kjør debatt

Kjetil Lismoen legger grunnlaget for en diskusjon om morgendagens filmproduksjon, men overlater til andre å kaste første sten.

Ut i regionene: Kjetil Lismoen tar til orde for å avvikle dagens konsulentordning, og argumenterer for en større regionalisering av filmbransjen i boken Blant hodejegere og nazizombier. Nazizombiene på bildet er hentet fra Tommy Wirkolas Død snø 2. Tappeluft Pictures
Annonse

Kjetil Lismoen kunne vanskelig funnet et bedre tidspunkt for å lansere sin nye bok. For mens den kommersielle delen av norsk filmbransje går så det griner, befinner den norske filmen seg i noe som minner mer om en kunstnerisk krise for hver dag som går. Kinopublikummet har vendt ryggen til den såkalte kvalitetsfilmen, og siden det i praksis ikke finnes andre distribusjonsmodeller for kunstnerisk ambisiøse norske dramaer for voksne, er det nå stadig flere som spør hvorvidt det egentlig har noe for seg å bruke offentlige penger på å produsere slike filmer.

Og som om ikke dét var nok, bidrar Filminstituttets firkantede regelverk for hvem som kvalifiserer til å motta støtte, aktivt til å motarbeide fremveksten av en ny bølge med innovative og utfordrende norske lavbudsjettfilmer.

Viktig. Det er med andre ord åpenbart at noe er nødt til å skje. Selv om det norske filmfeltet har en notorisk aversjon mot offentlig debatt, er det ikke lenger mulig å ignorere de store, strukturelle problemene og håpe at ting skal gå seg til av seg selv.

Vi kan ikke love ketsjup til alle,
men vi lover å servere deg viktige saker hver dag.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvererklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Bøker