Annonse
00:00 - 22. desember 2017

Referansetung og leken

Annonse

Joshua Clover: Rødt epos Audiatur forlag

Flott, liten og knallrød bok, referansetung og leken, der både rumpa til Brigitte Bardot og nedskallingen til Zinédine Zidane blir kulturelle artefakter som peker fremover mot revolusjonen. Den spanske borgerkrigen? Pussy Riot? Majakovskij? Post punk og new wave? Alt er inkludert, og det uten at Rimbaudometeret løper helt løpsk. Til og med selveste «syntaksens slutt» er med på veien mot barrikadene – intet mindre. Et alternativ til Nesbø under treet i år? Gjendiktningen er ved Paal Bjelke Andersen, og er sikkert knallbra (har ikke lest originalen og kommer ikke til å gjøre det). 

Marius Lien

 

 
Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Men da forfatteren debuterte med romanen Falketårnet i 1985, var det omvendt.
Men det er klart at det er en forsker her som føler seg utnyttet og tråkket på. Det må man ta på alvor.