Annonse
00:00 - 03. november 2017

Ullen krigsmystikk

Merethe Lindstrøm mystifiserer krig og flukt, og slik skriv ho seg vill i det diffuse.

Vandring mot nord: Haustens roman frå Merethe Lindstrøm har eit tidlaust preg. Arkivfoto: Ellen Lande Gossner
Annonse

Saman med Carl Frode Tiller er Merethe Lindstrøm ein av norsk samtidslitteraturs mest fininnstilte observatørar og skildrarar av spelet mellom menneske som (tilsynelatande) står kvarandre nære. Begge forfattarane knyter denne hausten samfunnet, sosiale og politiske strukturar, meir spesifikt klimaspørsmål eller krig og menneske på flukt, tettare på skildringar av mellommenneskelege band og konfliktar.

 

Meir mytisk. Ei anna felles endring eller vending i haustens romanar frå Lindstrøm og Tiller er eit brot med ein gjenkjenneleg realistisk skrivemåte (men der Lindstrøm heile vegen har hatt eit tydeleg poetisk trykk i prosaen). Vendinga for Tillers del handlar om innslag av naturmytisk prosa, ikkje langt unna Jon Fosses litterære univers – for Lindstrøms del dreier det seg om ei mørkare mytisk verd som kan minne om Jan Roar Leikvolls bøker.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.