Annonse
00:00 - 17. november 2017

Til ungdommen

De skamløse jentene har skrevet en metaforisk langfinger i bokform.

Nancy Herz, Sofia Nesrine Srour og Amina Bile har skrevet en hyllest til individualiteten og retten til å utforske og finne seg selv. Foto: Maria Gossé / Gyldendal
Annonse

Én norsk-somalisk og to norsk-libanesiske jenter går inn på en bar – og absolutt ingen skal få fortelle dem at de ikke får lov. Amina Bile (19), Sofia Nesrine Srour (23) og Nancy Herz (21) kom sammen etter at Herz i april 2016 skrev en kronikk i Aftenpostens Si;D med tittelen «Vi er de skamløse arabiske jentene, og vår tid begynner nå».

Teksten løfter frem arabiske og muslimske jenter som har brutt med inngrodde kulturelle forventninger og utfordrer skam- og æreskultur, og de tre ser ut til å ville videreføre forgjengernes arbeid.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.