Annonse
00:00 - 17. november 2017

Tett på en evig drømmer

Sigbjørn Obstfelder revolusjonerte norsk poesi. Nå kommer den store biografien om hans liv og arbeid.

Biografen: Under arbeidet med Sigbjørn Obstfelders biografi fant Hanne Lillebo mye mer stoff om ham enn hun var klar over da hun begynte. – Hverken i eller utenfor omgangskretsen hans var det noen som levde slik Obstfelder gjorde, sier Lillebo.
Annonse

Av og til dukker det opp unge forfattere som skaper noe sensasjonelt nytt og annerledes. En av dem var Sigbjørn Obstfelder, som bokdebuterte med Digte i 1893, 27 år gammel. Tre år før hadde Knut Hamsun utgitt romanen Sult, som også skulle inspirere flere generasjoner forfattere og lesere. De to, Hamsun og Obstfelder, var begge forfattere som la realismens orden og logikk bak seg, representanter for en ny generasjonen som viste at noe nytt var på gang, at verden var i forandring, eller som Obstfelder selv skrev i sitt mest berømte dikt, «Jeg ser»: Her er så underlig.

 

Omfattende biografi. Hanne Lillebo har nærmest fotfulgt Obstfelder, om ikke minutt for minutt, så i hvert fall gjennom 700 sider. Det er en mer enn dobbelt så fyldig Obstfelder-presentasjon som i tidligere bøker. Det var nemlig mye mer stoff om ham enn hun var klar over, sier Lillebo, som tidligere har biografert Rolf Jacobsen og nå står bak den nye biografien Obstfelder:

Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.