Annonse
00:00 - 10. november 2017

Politisk prisvinner

Annonse

I fjor vant Leïla Slimani Frankrikes viktigste bokpris, Goncourt-prisen. I år er den fransk-marokkanske forfatteren utnevnt til president Emmanuel Macrons «personlige representant». Hun skal representere det franskmennene kaller La francophonie, altså det franske språk og fransk kultur. 36 år gamle Slimani er en mangeårig venn av ekteparet Macron, og presidenten skal først ha bedt henne om å bli kulturminister. Nå skal hun være ambassadør for fransk kultur, som ifølge Macron har tatt opp i seg mange kulturer.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.