Annonse
00:00 - 03. november 2017

Nordisk råds litteraturpris til Kirsten Thorup

Annonse

Det ble danske Kirsten Thorup (f. 1942) som i går kveld stakk av med den desidert viktigste litteraturprisen (etter nobelprisen) her oppe i nord. Thorup fikk Nordisk råds litteraturpris for romanen Erindring om kærligheden, som juryen blant annet har følgende å si om: «Erindring om kærligheden er en kullsvart og vis roman. Den trekker garn i dypet, i vårt felles dyp, slik bare virkelig litteratur kan gjøre det.» Prisen for barne- og ungdomslitteratur gikk til den svenske forfatteren Ulf Stark og den finske illustratøren Linda Bondestam for boken Djur som ingen sett utom vi. Ingen av bøkene er oversatt til norsk, men du er panskandinavist, og klarer å lese dem på originalspråket.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Mer fra Bøker