Annonse
00:00 - 24. november 2017

«Hva vil de ha? Hva mer skal jeg gjøre?»

Kvinners kunst leses stadig som bekjennelser. Det er like utmattende som det er latterlig, mener Chris Kraus og Siri Hustvedt.

Maktkritikere: Chris Kraus og Siri Hustvedt omfavner begge som borgere og mennesker feminismen som politisk kraft, men tenker ikke primært på seg selv som feminister når de skriver. Her i forlaget Aschehougs villa i Drammensveien i Oslo.
Annonse

De har tilsynelatende ikke så altfor mye til felles, de to forfatterne som møter oss i Aschehougs hage, det angivelige åstedet for generasjoner av litterært snusk: Siri Hustvedt er bestselgeren som har beveget seg inn i nevrovitenskapen og blir publisert i fagfellevurderte fagtidsskrifter. Chris Kraus står bak kultromanen I Love Dick, men med sin bakgrunn fra punkbevegelse og avantgardekunst ser hun seg selv vel så mye som kurator og billedkunstner som romanforfatter.

 

Likheter finnes likevel. Begge jobber med både fiksjon og sakprosa, begge skriver formbevisst og erfaringsnært om billedkunst, og hos begge har filosofiske og teoretiske interesser gitt avgjørende impulser til det litterære uttrykket. Og: De er blant de forfatterne som regelmessig blir utropt til feministikoner.

Vi kan ikke love ketsjup til alle,
men vi lover å servere deg viktige saker hver dag.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvererklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Bøker