Annonse
00:00 - 10. november 2017

Guttorm fra Gutenberg-galaksen

Guttorm Guttormgaards Selvbilder viser kunstneren som hverdagsmenneske og vanedyr.

Tegninger fra boken: Guttorm Guttormsgaard
Annonse

De siste årene har privatpersonen Guttorm Guttormsgaard trådt i bakgrunnen for det smått svimlende arkivet som begynner å ligne et livsverk. På det nedlagte meieriet Blaker i Sørum har kunstneren og arkivaren etablert et visningssted som – etter det inspirerte mottoet «Nødvendige impulser for å holde motet oppe» – samler sjeldne førsteopplag, krigsfangearbeider og hverdagsgjenstander fra alle verdenshjørner under samme tak.

Tanken har, ifølge arkivaren selv, vært å tilgjengeliggjøre kunnskap. Heller enn å presentere kuriøse funn til glede for samlemanikerne blant oss, er det gjerne glemte håndverkstradisjoner eller gjenstander med en bestemt sosial betydning som løftes frem.

 

Vi kan ikke love ketsjup til alle,
men vi lover å servere deg viktige saker hver dag.
Annonse

Sommerkampanje med 50% rabatt på abonnement. Trykk her for bestilling.