Annonse
00:00 - 10. november 2017

Guttorm fra Gutenberg-galaksen

Guttorm Guttormgaards Selvbilder viser kunstneren som hverdagsmenneske og vanedyr.

Tegninger fra boken: Guttorm Guttormsgaard
Annonse

De siste årene har privatpersonen Guttorm Guttormsgaard trådt i bakgrunnen for det smått svimlende arkivet som begynner å ligne et livsverk. På det nedlagte meieriet Blaker i Sørum har kunstneren og arkivaren etablert et visningssted som – etter det inspirerte mottoet «Nødvendige impulser for å holde motet oppe» – samler sjeldne førsteopplag, krigsfangearbeider og hverdagsgjenstander fra alle verdenshjørner under samme tak.

Tanken har, ifølge arkivaren selv, vært å tilgjengeliggjøre kunnskap. Heller enn å presentere kuriøse funn til glede for samlemanikerne blant oss, er det gjerne glemte håndverkstradisjoner eller gjenstander med en bestemt sosial betydning som løftes frem.

 

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.