Annonse
00:00 - 08. desember 2017

Det hvite i øyet

Verden flommer over av bilder som aldri før. Blind Spot av Teju Cole gir leseren anledning til å reflektere over hva bildene betyr, i en usedvanlig vakker form.

Zürich, Sveits. Foto: Teju Cole / Faber & Faber
Annonse

Verden kan by på mange gode bøker, men hvor mange tvinger oss til å se verden på en ny måte? Altså, ikke bare gir leseren nye og sterke opplevelser, i form av historier eller nye tanker, men endrer på hvordan vi ser i konkret forstand, får oss til å reflektere over hva vi legger merke til og hva vi – bevisst eller ubevisst – velger bort? Hvor mange utgivelser bruker denne finjusteringen av blikket til å si noe mer, lar det være et redskap som man kan nærme seg og fortolke tilværelsen med?

Blind Spot av Teju Cole er en slik sjelden bok.

For ivrige lesere er nigeriansk-amerikanske Cole om ikke et verdensnavn, så i alle fall en kjent stemme. Han hører med blant forfatterne som jevnlig fraktes over havet for å drysse litt glitrende New York-støv på berget. Størst ry har nok romanen Åpen by, som bygger på flanørlitteraturen, sjangeren der forfatteren eller jeget vandrer rundt i et urbant landskap og rapporterer om hva det flyktige livet måtte åpenbare.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.