Annonse
00:00 - 13. oktober 2017

Soldatkoret og dirigenten

I Finn Iunkers nye bok, Stemmer fra Israel, er det makten som snakker.

Talerør: I Stemmer fra Israel er det ikke dramatikeren og forfatteren Finn Iunker som snakker, men et kor av israelske soldater.​
Annonse

«Det er langt ifra opplagt å gi taletid til folk som bryter menneskerettigheter og begår krigsforbrytelser», sier Finn Iunker.

Og likevel har dramatikeren gjort nettopp det i sin nye bok. I Stemmer fra Israel forteller israelske soldater om hva de så og var med på mens de tjenestegjorde i de okkuperte, palestinske områdene Vestbredden og Gazastripen. De forteller om vilkårlige ransakinger av palestinske hjem uten annet formål enn å spre frykt. Om trakassering av, og vold mot, tilfeldige palestinere som tidsfordriv. Om tortur og regelrette drap.

– Noe av det som tiltrekker meg i dette materialet, er spenningene som oppstår i det intuitivt gale valget å gi stemme til overgriperne heller enn ofrene, forklarer Iunker.

Vi kan ikke love ketsjup til alle,
men vi lover å servere deg viktige saker hver dag.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvererklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Bøker