Annonse
00:00 - 13. oktober 2017

Soldatkoret og dirigenten

I Finn Iunkers nye bok, Stemmer fra Israel, er det makten som snakker.

Talerør: I Stemmer fra Israel er det ikke dramatikeren og forfatteren Finn Iunker som snakker, men et kor av israelske soldater.​
Annonse

«Det er langt ifra opplagt å gi taletid til folk som bryter menneskerettigheter og begår krigsforbrytelser», sier Finn Iunker.

Og likevel har dramatikeren gjort nettopp det i sin nye bok. I Stemmer fra Israel forteller israelske soldater om hva de så og var med på mens de tjenestegjorde i de okkuperte, palestinske områdene Vestbredden og Gazastripen. De forteller om vilkårlige ransakinger av palestinske hjem uten annet formål enn å spre frykt. Om trakassering av, og vold mot, tilfeldige palestinere som tidsfordriv. Om tortur og regelrette drap.

– Noe av det som tiltrekker meg i dette materialet, er spenningene som oppstår i det intuitivt gale valget å gi stemme til overgriperne heller enn ofrene, forklarer Iunker.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Bøker