Annonse
00:00 - 13. oktober 2017

Reisen til ekteskapets ende

Katie Kitamura skildrer en skilsmisse med rolig letthet, mot en bakgrunn av politisk uro.

Makt og skyld: Menneskene i Katie Kitamuras fortelling synes fanget i et spill. Foto: Samantha Zucchi / Backgrid / NTB Scanpix
Annonse

Interessen for døde kvinner har ikke akkurat falt drastisk siden Edgar Allan Poe i 1846 skrev at «en vakker kvinnes død» utvilsomt var «verdens mest poetiske emne». Dødsfallene som representeres i litteratur og film – og dessverre, i nyhetssaker, at flere kvinner enn menn blir drept, sjokkerer ingen – legger som oftest kvinnelige kropper i kisten.

I amerikanske Katie Kitamuras tredje roman, En separasjon, er det derimot liket av jeg-fortellerens mann som blir funnet myrdet og forlatt på den greske landbygda, «dekket av et fint støvlag». Fortelleren har reist etter sin notorisk utro livspartner for å ta ut skilsmisse, men i midten av romanen befinner hun seg plutselig i rollen som enke, heller enn som eks-kone.

 

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Bøker