00:00 - 29. september 2017

Ytringsfrihet på svensk

Svenske intellektuelle vil boikotte den store bokmessen i Göteborg fordi et høyreradikalt tidsskrift får stille.

Demonstrasjoner: Tidsskriftet Nya Tider knyttes til hvit makt-miljøet i Sverige. Ifølge Expo distribueres Nya Tider innad i miljøet rundt den nazistiske gruppen Nordiska motståndsrörelsen. Fotokollasj: Christian Belgaux (Kildefoto: Björn Larsson Rosvall / TT / NTB Scanpix)

«Det er provoserende at så mange intellektuelle i dag stiller spørsmål ved ytringsfriheten i Sverige», sier Åsa Linderborg, kultursjef i avisen Aftonbladet.

Det er ikke bare i Norge vi har skandaler rundt publikasjoner som heter Ny Tid. En stor gruppe intellektuelle i Sverige oppfordrer til boikott av bokmessen i Göteborg i helgen på grunn av at det høyreradikale tidsskriftet Nya Tider får stille.

«Boikotten handler om å forsøke på få bokmessens ledelse til å endre det som i mine øyne er en veldig dårlig avgjørelse», skriver Jenny Tunedal, en av forfatterne som støtter boikotten, i en e-post til Morgenbladet.

Annonse