Annonse
00:00 - 08. september 2017

Alene ved kalde kyster

Indre og ytre landskaper speiler hverandre på overtydelig vis i Gøhril Gabrielsens femte roman.

Trekker nordover: Hovedpersonen i Gøhril Gabrielsens roman bosetter seg ved et isolert fuglefjell ved Finnmarkskysten. Håndkolorert dias: Fuglefjell med måker flyvende foran. Foto: Anders Beer Wilse / Norsk Teknisk Museum
Annonse

Gøhril Gabrielsens forfatterskap har siden debutromanen Unevnelige hendelser (2006) vært innkapslet i uhygge. Der flytter hovedpersonen tilbake til barndommens øy i nord, femten år etter at moren ble drept av faren. Hun blir innviklet i fortidens drama, og kommer så tett på opphavet at skillet mellom død og levende etter hvert slår sprekker.

Også i årets roman Ankomst, Gabrielsens femte, møter vi en kvinne som har reist nordover i landet, men her tar bevegelsen ikke form av et tilbake, men et vekk. Den navnløse fortelleren bosetter seg ved et isolert fuglefjell ved kysten i Finnmark for å forske på hvordan klimatiske endringer har påvirket sjøfuglebestanden. Det skal snart vise seg at hun også har andre grunner til å oppsøke ensomheten.

 

Vi kan ikke love ketsjup til alle,
men vi lover å servere deg viktige saker hver dag.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvererklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Bøker