00:00 - 11. august 2017

Prinsessen ingen kunne målbinde?

Ny bok lover sannheten om Sylvi Listhaug, men til det er analysen for lettbent.

Uautorisert biografi: Mathias Fischers bok om Sylvi Listhaug fungerer som en påminnelse om hva som kan gå for å være kristenkonservative verdier. Foto: Christian Belgaux

Kors på halsen er noe barn sier når de skal forsikre en voksen om at de snakker sant. Tittelen på en ny biografi om den førti år gamle Frp-politikeren Sylvi Listhaug, spiller selvfølgelig også på at den biograferte går med et kors rundt halsen. Så hva betyr tittelen? Er den en beskrivelse av Listhaug og en forsikring om at forfatteren snakker sant, eller er den også en karakteristikk av bokens hovedperson – og i så fall fordi hun alltid snakker sant, eller fordi hun hele tiden må forsikre om at det er det hun gjør?

Det er ikke så lett å bestemme seg for hva forfatteren, Mathias Fischer, midt i tyveårene, karakterisert om «blåhippie», vararepresentant for Venstre Hordaland på Stortinget 2013–2017 og kommentator i Bergens Tidende, mener med tittelen. Til å være såpass ung, er Fischer uvanlig høflig og saklig, eventuell indignasjon har han sammen med egne standpunkter klart å holde tilbake.

Annonse