Annonse

Annonse

00:00 - 11. august 2017

Ønsker forståelse – og retningslinjer

Helga Hjorth håper at romanen Fri vilje skal lære leserne noe om hvordan virkelighetslitteratur virker på mennesker.

Søsterens versjon: Helga Hjorth reagerte på søsteren Vigdis Hjorths roman Arv og miljø, nå har hun tatt til motmæle med en egen roman. Foto: Sturlason

Helga Hjorths roman Fri vilje, som utkom onsdag denne uken, har rørt nytt liv i debatten om såkalt virkelighetslitteratur. Romanen er et svar til søsteren Vigdis Hjorths roman Arv og miljø (2016), som fortalte om et arveoppgjør innad i en familie der et av barna hevder å ha blitt utsatt for incest av faren. I kjølvannet av utgivelsen kom det frem at Vigdis Hjorths roman lå tett på virkelige personer og hendelser i Hjorth-familien. I Fri vilje forteller Helga Hjorth om de samme hendelsene og personene som i Arv og miljø, og om tiden etter at romanen utkom, men fra synspunktet til den yngste søsteren i familien.

– Det opplevdes uvirkelig. Jeg kunne ikke forstå hvordan det var mulig, at det gikk an, svarer Helga Hjorth per e-post på spørsmål om hvordan hun opplevde utgivelsen av Arv og miljø.

 

HER !

Annonse