Annonse

Annonse

00:00 - 25. august 2017

Mer juling, takk

Jonathan Safran Foer skildrer menneskelige kjærlighetsforhold med varme og nyanserik forståelse. Men han kunne tatt hardere i leseren.

Jonathan Safran Foer var bare 25 år gammel da han debuterte med romanen Alt blir klart og betydelig i 2002. Den ble en overveldende kritikersuksess og bestselger. Tilsvarende mottakelse ble den neste boken, Ekstremt høyt og utrolig nært, til del i 2005. Begge har dessuten vært gjennom Hollywood-maskineriet og kommet ut som kinofilmer. I likhet med for eksempel Norman Mailer og Philip Roth, opplevde Foer aldri å være en ukjent forfatter – fra første publiserte setning var han en superstjerne.

At det så tok elleve år før tredje roman fant plass i amerikanske bokhandler, kunne man kanskje tenke at skyldtes et visst press. Men hverken romanen vi nå har foran oss i norsk oversettelse, eller nylige intervjuer med stjernen selv, tyder på at han har vært tynget av annet enn alminnelig hverdagsliv (en mye omtalt skilsmisse inkludert) og øvrig skrivearbeid. Jeg er her står som et solid skritt videre i forfatterskapet, og en ytterligere omfavnelse av den jødisk-amerikanske motivkretsen så mange av hans sterke forgjengere har gjort bruk av.

 

Lese mer?

UKEPASS
59,-
per utgave
Inkluderer også tilgang til arkiv og eAvis.
ABONNEMENT
Fra 199,-
per måned
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Inkluderer eAvis og tilgang til hele arkivet med over 50 000 artikler.

Annonse